Arjantin’de eski polis müdürüne ev hapsi kararı protesto ediliyor

Arjantin’de yüzlerce kişi, diktatörlük döneminde polis şefi olarak görev yapan Miguel Etchecolatz’ın cezasının geri kalanını evinde çekmesi yönünde varılan kararı protesto etti.

Arjantin’de 1976-1983 yılları arasındaki diktatörlük döneminde polis şefi olarak görev yapan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Miguel Etchecolatz’ın cezasının geri kalanını ev hapsinde geçirmesi yönünde verilen karar protesto edildi.

Miguel Etchecolatz’ın evinin önünde düzenlenen protesto eyleminde protestocular akıtılan kanı sembolize etmek amacıyla kırmızı boyalı füzeler attı.

İnsani örgütler 1976-1983 yılları arasındaki diktatörlük döneminde 30 bin kişinin rejim tarafından kaybedildiğini belirtiyor.

88 yaşındaki Etchecolatz için 27 Aralık’ta Federal Mahkeme, cezasının geri kalanını evinde çekebileceği yönünde bir karara varmıştı. Bu karara sağlık sorunları gerekçe gösterilmişti.

1986’dan itibaren Plata Eyaleti’ndeki mahkemelerde 5 kez yargılanan ve her defasında ağır hapis cezaları alan Etchecolatz için en sonunda ömür boyu hapis cezası verilmişti.

O dönemde Buenos Aires ve çevresinin polis şefin General Ramon Camps’ın sağ kolu görevini yürüten Etchecolatz, bölgedeki gizli 21 cezaevinden de sorumlu kişiydi.