Avrupa’da Ciara fırtınası alarmı

Britanya adalarında şiddetli yağışlara neden olan Ciara fırtınası, Avrupa’nın kuzeyine doğru yol alırken, bir çok yerde hasarlar oluştu.

İskoçya’da fırtına nedeniyle bir evin çatısı çöktü, üç kişi yaralandı. İskoçya dağlarında fırtınanın şiddeti saatte 180 kilometreye kadar çıktı. Britanya meteoroloji servisi su baskınları, uçan parçalar ve kıyı bölgelerinde şiddetli dalgalar yaşanabileceğini duyurdu. Bir çok feribot seferi iptal edildi.

Almanya’da ise Sabine adı verilen fırtınanın, ülkenin kuzeyi ve merkezinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi sabahı ülkenin güneyini de aynı şekilde vuracağı tahmin ediliyor. Demiryolları kuruluşu Deutsche Bahn, tren seferlerinde aksama olabileceğini belirtirken, özellikle raylara ağaç düşebileceğini ifade etti. Frankfurt ve Berlin havalimanları da fırtınanın uçuşları etkilemesini bekliyor.

Saat 10.00 sıralarında Belçika’ya ulaşan Ciara fırtınasının 24 saat boyunca tüm ülkeyi etkisi altına alacağı bildirildi. Ülkede fırtınanın saatteki hızının 130 kilometreye çıkacağı duyuruldu. Brüksel’de 60 dolayında uçuş iptal edildi. Belçika’da bir çok yerde hasar tespit edildiği bildirildi. Federal polis, halkı gereksiz yer değiştirmelerden kaçınmaya ve toplu taşıma araçlarını tercih etmeye çağırdı.

Hollanda’da meteoroloji servisleri karavan sürücülerine, yola çıkamamaları konusunda uyardı. Ülkede futbol federasyonu Pazar günü öngörülen tüm maçları iptal etti. Amsterdam-Schiphol havalimanında 120 uçuş iptal edildi.

Fransa’nın kuzeyinin yarısında turuncu alarm verildi. Meteoroloji kurumu 35 ilde alarm verirken, fırtınanın saat 15.00’ten Pazartesi 11.00’e kadar süreceğini bildirdi. Fırtınanın hızı yer yer saatte 110 kilometre ile 140 kilometreye kadar çıkacak.