Avrupa Yeşiller Partisi: Askeri istilayı kınıyoruz

Avrupa Yeşiller Partisi Eşbaşkanları Monica Frassoni ve Reinhard Bütifoker, Türk devletinin saldırıları için “istila” diyerek, “kati bir suretle” kınadı.

Eşbaşkanlar yaptıkları yazılı açıklamada, “Kati bir suretle Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’deki askeri istilasını kınıyoruz” diye belirtti.

Monica Frassoni ve Reinhard Bütifoker, “Bu uluslararası hukuka aykırı olmakla birlikte Suriye’de IŞİD’in yenilmesinde büyük bir rol oynayan Kürt destekli Demokratik Suriye Güçleri’ne karşı korkunç bir ihanettir. Bu bölge şu ana kadar katliamdan büyük ölçüde arınmış olsa da bu operasyonla durum değişmiştir” diye ekledi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “Avrupa Birliğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidarı altında zulüm gören Kürt azınlığın haklarını koruma yükümlülüğü vardır. Bizler Türkiye’deki demokratik, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten ve katılımcı yönetim yapısını savunan herkesi desteklemeye devam edeceğiz.

Kendi bölgesinde gerçekleşen bu doğrudan haksız güç kullanımına karşı güçlü ve ilkeli bir duruş sergilenmediği takdirde Avrupa’nın bütünlüğü de tehlikededir. Avrupa, askeri eylemleri sona erdirmek, bu krizin daha şiddetli bir şekilde başka bölgelere yayılmasını engellemek ve bir ateşkes yapılmasını sağlamak için bütün diplomatik imkanlarını kullanmalıdır.”