Avusturya’da 41 bin kişi mahsur kaldı

Avusturya ve Almanya’nın güneyinde günlerdir devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Salzburg’da çığ tehlikesi yüzünden yollar kapanırken, 41 bin kişi mahsur kaldı.

Avusturya’nın Alpler dağı bölgesi ve Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde bir haftaya yakındır aralıksız yağan kar yağışı bölgede hayatı durma noktasına getirdi. Geçtiğimiz haftadan itibaren kötü hava şartları yüzünden Avusturya’da toplam 8, Almanya’da ise 1 çocuğun ölümüne neden oldu. Son olarak İsviçre’nin sınırları içerisindeki Alpler bölgesinde de 24 yaşındaki kayıkçı hayatını kaybetti.

Bölgede kar yağışının ardından doğal felaketler ise peş peşe geliyor. Karın 2 metreyi bulduğu Avusturya’nın Salzburg kentinin dağlık bölgesinde olağanüstü hal ilan edildi. Sadece Salzburg’un 11 ilçesine kara yoluyla ulaşım kapandı, bu bölgede 41 bin kişinin yaşadığı belirtiliyor. Yolların çığ tehlikesi nedeniyle kapatıldığı açıklandı.

Avusturya’nın genelinde ise toplam 180 yolun kar yağışı ve çığ tehlikesi yüzünden kapatıldı. Voralberg ve Tirol eyaletlerinde ise çığ tehlikesi karşı ikaz seviyesi en üst seviyeye çıkarıldı. Bugün sabah saatlerine kadar kar yağışının 65 ile 100 santimetre daha yükseleceği ifade edildi.

Bavyera Eyaleti yetkilileri bugünden itibaren kar yağışının duracağını, ancak karların erimesi ardından sel tehlikesinin başlayacağını belirttiler. Zaten uyarının hemen ardından dün geceden itibaren Tuna nehri taşmaya başladı. Ayrıca Bavyera’daki bütün nehir ve kanalların taşmasından endişe ediliyor.