Avusturyalı bir polis Türk çetesinin köstebeği çıktı!

Avusturya'da "Osmanen Germania" adlı Türk çetesine köstebeklik yapan bir polis memuru 9 ay hapis cezasına çarpıtıldı. Polisin çete üyelerine polisin gizli bilgilerini verdiği tespit edildi.

Son dönemlerde başta Almanya, Hollanda ve Avusturya'da olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde boks kulübü adı altında örgütlenen "Osmanen Germania" çetesine yönelik polis soruşturmaları sürüyor. Fakat Avusturya'da polisin yürüttüğü soruşturmada elde ettiği bilgilerin çete üyelerinin eline geçtiği ortaya çıktı.

Viyana'da görevli 31 yaşındaki bir polis memurunun "Osmanen Germania" çetesine ilişkin hazırlanan gizli bilgileri bu çetenin bir üyesi olan kayınbiraderine verdiği öğrenildi. Söz konusu polis memuru dün Viyana'da hakim karşısına çıktı ve "görevini kötüye kullanmak" suçlamasıyla 9 ay hapis cezasına çarpıtıldı.

Ancak hapis cezasının 1 yıl olmaması yüzünden polis memuru görevden uzaklaştırılmadı. Kayınbiraderi "Osmanen Germania" çetesinin Avusturya'daki yöneticilerinden biri olan köstebek polisin görevde kalıp kalmayacağına ise Emniyet Müdürlüğü'nün Disiplin Kurulu karar verecek.

Köstebek polis ise mahkemede "Osmanen Germania'nın Avusturya'da kriminal bir grup olduğunu düşünmüyorum. Ben sadece kayınbiraderimi korumak istedim" şeklinde ifade verdi. Fakat mahkemenin hakimi "Ancak kayınbiraderinize grup üyelerinin telefonlarının dinlendiğini söylediniz" sözleriyle polis memuruna müdahale etti.

ALMAN POLİSİ ÇETE ÜYELERİNE BASKINLAR YAPMIŞTI

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Almanya'da Darmstadt Savcılığının talimatı ve Hessen Eyaleti Kriminal Dairesinin öncülüğünde Osmanen Germania çetesine yönelik birçok kentte baskınlar gerçekleşmişti. Baskınlarda uyuşturucu ve silah ele geçirilirken birçok kişi de gözaltına alınmıştı.

Alman güvenlik birimleri AKP rejimine yakınlığıyla bilinen çetenin MİT tarafından organize edildiğini düşünüyor. 9 Kasım 2016'daki baskın sırasında Alman basınına konuşan bir polis yetkilisi Osmanen Germania'nın Türk istihbaratı ile ilişki içerisinde olabileceğini ve silahları Almanya'da yaşayan Kürtlere karşı kullanabileceği yönünde ellerinde bilgilerin bulunduğunu söylemişti.