Bangladeş’te 200 bin çocuk açlıkla karşı karşıya

Myanmar’daki çatışmalar nedeniyle Bangladeş’e sığınan Rohingya’lıların sayısı 1 milyona yaklaşırken, 200 bin mülteci çocuk açlıkla karşı karşıya.

Ağustos ayında başlayan çatışmalar sonrasında Myanmar’daki Müslüman azınlık Rohingya’lılar arasında yoğun göç başlamıştı. Komşu ülke Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesine sığınanların sayısının en az 900 bin olduğu bildirilirken, sadece 300 bin nüfuslu olan bu bölgede büyük bir dram yaşanıyor.

İnsani yardımların yetiştirilememesi nedeniyle en az 200 bin çocuk sığınmacının açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildiriliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dün Cenevre’de başlatılan bir konferansla en az 434 milyon dolar toplanması hedeflenirken, şimdiye kadar 100 milyon dolar kadar vaat edildiği öğrenildi. Bu yardımların Şubat 2018’e kadar toplanması hedefleniyor.

Bangladeş’te devam eden insani krize yönelik bir açıklama yapan Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Francis, 27-30 Kasım’da Myanmar’a gideceğini duyurmuştu. Papa, her dört mülteciden birinin çocuk olduğu ve açlık içinde yaşadığı uyarısında bulunmuştu.