Barselona’da çok daha büyük katliamlar planlanmıştı

Katalonya’nın başkenti Barselona’da dün gerçekleşen saldırıların gerçekte çok daha büyük kapsamlı planlandığı bildiriliyor.

İspanyol ve Katalan yetkililerinin açıklamalarına göre, Barselona’daki araçla saldırının ardından DAİŞ üyesi olduğu sanılan teröristler birçok patlayıcılı saldırı planlamıştı.

DAHA BÜYÜK KATLİAM YAPACAKLARDI

Ancak çetelerin Alcanar şehrindeki bir evde ellerinde bulunan gaz tüplerinin patlaması sonucu patlayıcılarının bittiği sanılıyor. Bu sayede çetelerin daha büyük bir katliam yapma girişimi boşa çıktı.

Yine Barselona’nın 100 kilometre kadar güneyinde Camrils’de bir araçta bulunan ve üzerlerinde bomba yeleği bulunan 5 kişi polis tarafından öldürülmüştü. Bu kişilerin de büyük bir saldırı gerçekleştirmek üzere hazırlandıkları sanılıyor. Ancak bu çatışma sırasında çevredekilerden yaralananlar olurken, bir kadının hayatını kaybettiği öğrenildi.

Dün akşama doğru Barselona merkezinde gerçekleşen araçlı saldırıda 13 kişi yaşamını yitirirken, toplamda yüzün üzerinde kişi de yaralı.

Bu saldırıdan sonra polis kontrol noktasını aşmaya çalışan bir kişi polisin ateş açması sonucu öldürülmüştü.

Polis ve istihbarat, Barselona saldırısı ile çatışmalarda öldürülen diğer kişilerin ortak bir plan dahilinde hareket ettiğini düşünse de, buna yönelik çalışmalar devam ediyor.

17 YAŞINDAKİ BİR ŞÜPHELİ ARANIYOR

Öte yandan dünkü  saldırının ana faillerinden birinin halen arandığı bilgisi verildi. Bu kişinin gözaltında olan 3 kişiden biri olan Driss Oukabir’in 17 yaşındaki kardeşi Moussa Oukabir olduğu bildirilmişti.

Bu kişinin aracı yüzlerce metre boyunca insanların üzerine sürdükten sonra yaya olarak kaçtığı tahmin ediliyor.