Bask Parlamentosundan AB ve BM'ye Efrin çağrısı

Bask Parlamentosundaki siyasi gruplar Afrin'e saldırıya karşı ortak bildiri yayımladı.

Efrin’e yönelik saldırıların derhal durdurulması için AB ve BM'nin harekete geçmesini isteyen BASK Parlamentosundaki siyasi gruplar, Kürtlerin DAİŞ’e karşı verdikleri mücadelenin altını çizdi.

Bildirgede şu ifadeler yer aldı:

Son günlerde Türkiye, kara ve hava saldırılarıyla Suriye'nin kuzeyindeki bir Kürt bölgesi olan Afrin’e karşı bir saldırı başlattı; düzinelerce sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.

Bu Kürt kantonu, savaştan, El Nusra ve IŞİD’den kaçan binlerce mülteci ve yerlerinden edilmiş kişileri ağırlıyor. Türk askeri operasyonu, bölgedeki Kürtlerin ya da Suriye'nin herhangi provokasyonu ya da saldırısı olmadan gerçekleştirilmektedir.

Türkiye'den askeri saldırısını derhal durdurmasını istiyoruz. Ayrıca Cenevre görüşmeleri çerçevesinde, Kürtler de dahil olmak üzere tüm tarafları içerecek şekilde diyaloğun yeniden başlatılması çağrısında bulunuyoruz.

IŞİD karşısında Kürtlerin cephede mücadelesinin Avrupa güvenliğine katkıda bulunduğunu biliyoruz ve tanıyoruz. Türkiye'nin bu alandaki saldırısından kaynaklanacak istikrarsızlık, tüm bölgenin güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun sessizliği veya tarafsızlığı bir seçenek değildir.

Bu saldırıların derhal durdurması için AB ve BM'den derhal harekete geçmesini istiyoruz.