Belçika'da DAİŞ'e bağlılık yemini eden iki çocuk yakalandı

Belçika'nın Eupen kentinde 16 ve 17 yaşlarındaki iki kişi "terörist saldırı girişimi" ve "terör örgütüne katılma" şüphesiyle yakalandı.

RTBF, iki çocuğun Eupen'de terörist suikast girişimi ve terör örgütüne katılma şüphesiyle gözaltına alındığını bildirdi. Yargı kaynakları da bu bilgiyi doğruladı.

Federal Savcılık Bürosu iki zanlının 16 ve 17 yaşlarında olduğunu ve 31 Ekim'de Eupen ve La Calamine'de yapılan aramaların ardından gözaltına alındıklarını bildirdi.

Bu operasyon, federal savcılığın desteğiyle Eupen savcısının yürüttüğü bir soruşturmanın parçası olarak yürütüldü.

Federal Savcılık, her iki çocuğun gençlere bakan yargıç önüne çıkarıldığını ve Gençlik Koruma Kurumu'na yerleştirildiğini belirtti.

Savcılık, "Eupen'deki savcılık ofisi, federal savcılık ve Devlet Güvenliği arasındaki mükemmel işbirliği sayesinde ve federal adli polisinin Eupen ve Liege'deki çalışmalarının yüksek kalitesi sayesinde, hızlı bir müdahale geçekleşebildi ve olası suç eylemlerini önleyebildi" dedi.


Federal Savcılık Bürosu, iki şüphelinin "özel yaşamını ve psiko-sosyal gelişimini korumak için bu dava hakkında daha fazla bilgi vermeyeceğini" kaydetti.

İki kişi, DAİŞ'e bağlılıklarını gösteren bir video kaydetmişti. RTBF'ye göre, polis memurlarına bıçaklı bir saldırı planladıklarından şüphe ediliyor.