Almanya ve Belçika'da ölü sayısı 200'ü geçti

Almanya ve Belçika'da son günlerde yaşanan sel felaketlerinde ölü sayısı 200'ü geçerken, yüzlerce kişi de kayıp.

Belçika'nın Liege eyaletinde yer alan Chaudfontaine Belediye Başkanı Bacquelaine, RTBF radyosuna verdiği demeçte son günlerdeki sel felaketlerinde 36 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Bilançonun ağırlaşabileceği belirtiliyor.

Sudpresse gazetesine göre ölümlerin 32’si Liege eyaletinde, biri Luxembourg eyaletinde, ikisi Namur eyaletinde ve biri Charleroi bölgesinde yaşandı.

Pazar akşamı bir açıklama yapan Kriz Merkezi, 163 kişinin halen kayıp olduğunu bildirdi.

Chaudfontaine Belediyesi Başkanı kayıpların haber alınamayan kişiler olduğunu, bunların felaketlerden önce veya felaket sırasında bölgeyi terk etmiş kişiler olabileceğini ifade etti.  Ayrıca halen binlerce eve temiz su verilemiyor.

ALMANYA'DA 165 ÖLÜ

Felaketten en fazla etkilenen ülke Almanya oldu. Almanya’da hayatını kaybedenlerin sayısı yeni bilançoya göre en az 165 oldu. Halen çok sayıda kişi kayıp. En fazla etkilenen bölge Rheinland-Pfalz eyaleti oldu. Bu eyalette polise göre 117 kişi hayatını kaybetti, 749 kişi yaralandı.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde en az 47 kişi hayatını kaybederken, Bavyera’da bir kişinin öldüğü bildirildi. Almanya’daki bu felaket yakın tarihin en büyük doğal felaketi olarak değerlendirildi. Başbakan Angela Merkel, “Alman dilinin bu yıkımı tanımlayacak kelimeleri bulmakta zorlandığını” belirterek, “sürrealist” bir yıkım tasvirinde bulundu.

Hollanda, Lüksemburg ve Avusturya’da da ağır hasar oluştu.