Belçikalı sendika CGSP: Susmak suç ortağı olmaktır !

Belçikalı sendika Kamu Hizmetleri Genel Merkezi (CGSP) Yerel ve Bölgesel Yönetimleri, Türk işgaline son verilmesini isteyerek, “Susmak suç ortağı olmaktır. Savaşa savaş, işte parolamız budur” dedi.

Türk hükümetinin ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin yeşil ışığı ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırdığını belirten CGSP, “Erdoğan bölgede yıkım yaratmak için her şeyi devreye koymaya karar verdi” diye belirtti.

Açıklamada, “Erdoğan’ın savaşı Kürt halkına savaştır, tüm bölge halklarına karşı savaştır ve sonuç olarak, Türk halkına karşı bir savaştır” ifadeleri kullanıldı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), DAİŞ çetelerine karşı mücadelede hayati rol oynadığını belirten sendika, “Eğer bu müdahale devam ederse, kurbanların sayısı binleri bulabilir. Bu durum, tüm kadın ve erkek işçiler açısından kabul edilemezdir” vurgusunda bulundu.

Sendika, “Tüm toplumsal hareketler ve sendikal hareketler bu emperyalist müdahaleyi reddettiğini açıklamalı. Susmak suç ortağı olmaktır. Savaşa savaş, işte parolamız budur!” diye noktaladı.