Bilbilê’de cephane yüklü araç imha edildi

Efrîn’in Bilbilê ilçesine bağlı Kala köyünde işgalci Türk güçlerine ait cephane yüklü bir araç imha edildi.

Bilbilê Türkiye ile olan sınır bölgesinde bulunuyor. YPG ve YPJ güçleri, bu Pazartesi günü cephane yüklü bir aracı imha etti ve eylem anını görüntüledi.

Görüntülerde vurulan aracın alev aldığı görülüyor. Patlama aracın çevresinde çete elemanlarının bulunduğu bir sırada gerçekleşti.

YPG güçleri 18 Mart Pazar günü de Bilbile ilçesinin Alemderah köyünde Türk işgal güçlerine ait bir zırhlı aracı havaya uçurmuştu. Alemderah köyü de, Türkiye ile olan sınır bölgesinde bulunuyor. Eylemin görüntülerinde, zırhlı aracın yanındaki bir grup işgalci ile birlikte imha edildiği görülüyordu.

Türk işgal güçleri 20 Ocak’ta Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını başlattı. Cumartesi günü de, YPG güçlerinin sivilleri korumak ve kenti yıkımdan kurtarmak için geri kısmen geri çekilmesi üzerine işgalciler kente girmişti. YPG güçleri, yüzlerce sivili katlederek ağır savaş suçları işleyen Türk işgal ordusuna karşı direnişin devam ettiğini açıklamıştı. Kürt güçleri, direnişin yeni bir aşamaya geçtiği mesajını vermişti.