BM: Efrîn'deki saldırılarda siviller zarar görüyor

BM Suriye İnsani Yardım Ekibi ve UNICEF Suriye Temsilcisi, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarının sivillere zarar verdiğine dikkat çekti.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn'e dönük işgal saldırıları 18. gününde devam ederken, yaşananlara dönük bir açıklama da UNİCEF ve BM Suriye İnsani Yardım Ekibi'nden geldi.

'ÇOCUKLAR VE SİVİLLER ETKİLENİYOR'

Birlemiş Milletler (BM) Cenevre Bürosu'nda basın brifingi düzenleyen UNİCEF Suriye Temsilcisi Fran Equiza, Suriye’de sivillerin zarar görmeye devam ettiğini söyledi.

Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarına da değinen Equiza, “20 Ocak’tan itibaren Efrîn'e dönük savaşın yoğunlaşmasından kaynaklı, Efrîn kırsalında yaşayan 15 bin insan yerlerini terk ederek Efrîn merkeze sığınmışlardır" dedi.

Saldırılardan çocukların ve Efrîn’de bulunan mülteci kamplarındaki insanların da etkilendiğine dikkat çeken Equiza, bölgeye girmenin zor olduğunu da söyledi.

‘SALDIRILAR YOĞUNLAŞTIKÇA SİVİLLER DAHA ÇOK ZARAR GÖRECEK’

BM Suriye İnsani Yardım Ekibi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Suriye’nin birçok merkezinde insani yardıma muhtaç olan sivillerin sayısının gittikçe arttığı ifade edildi.

Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarına da değinilen açıklamada, saldırıların sivilleri etkilediği ifade edildi. Açıklamada, “Efrîn’e dönük saldırılar yoğunlaştıkça şiddetten etkilenen sivillerin sayısı da artacak” denildi.