Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Bolsonaro sıkıştı; generali yargıyı tehdit ediyor

Brezilya’da aşırı sağcı diktatörlük oluşturmaya çalışan Jair Bolsonaro hakkındaki suçlamalar ağırlaşırken, hükümet tehditle yargıyı susturmaya çalışıyor.

Nisan ayında polisin kendi çevresine yönelik soruşturmaları engellemek için ele geçirilmesini istediği bir videosu ortaya çıkan Bolsonaro, yargı ve güvenlik birimlerini etki altına almakla suçlanıyor. Eski bir ordu mensubu olan ve eski faşist askeri diktatörlüğe olan hayranlığını gizlemeyen Bolsonaro’ya yönelik parlamenterler tarafından soruşturma talep edildi.

Çok sayıda muhalif parlamenter, Brezilya Genel Savcısı Augusto Aras’tan Jair Bolsonaro ve oğlu Carlos Bolsonaro’nun cep telefonlarının incelenmesi için el konulmasını talep etti. Savcının henüz bu konudaki kararının ne olacağı bilinmezken, hükümet üyesi bakanlardan General Augusto Heleno, yargıyı tehdit etti.

Heleno, Bolsonaro’nun polis ve yargıya yönelik baskılara dair görüşmelerinin incelenmesi amacıyla telefonuna el konulmasının ‘ulusal güvenlik için öngörülemez sonuçlara yol açabileceği’ iddiasında bulundu. Heleno, bunun Devlet Başkanı Bolsonaro’nun özel yaşamı ile ülkenin kurumsal güvenliğine müdahale olacağı iddiasıyla yargıyı sindirmeye çalıştı.

Sol muhalefet üyesi çok sayıda parlamenter ise, eski ordu mensubu bakanın tehditlerinin 1964-1985 arasındaki askeri diktatörlük döneminin yeniden yaşandığına vurgu yaptı.