Dortmund saldırısını ‘zengin olmak isteyen bir genç’ düzenlemiş

Almanya’nın Borussia Dortmund takımına yönelik 11 Nisan’da düzenlenen bombalı saldırıların arkasında borsa senetleri üzerinden zengin olmayı hayal eden bir gencin olduğu iddia ediliyor.

11 Nisan’daki bir maç öncesinde Borussia Dortmund (BVB) kulübü oyuncularını taşıyan bir otobüsü hedef alan üç ayrı patlama şans eseri bazı yaralanmalarla atlatılmıştı. Olayın ardından çevrede radikal İslamcı söylemlerin olduğu bir kağıt parçası bulunmuştu.

Ancak yapılan soruşturma sonucu saldırının arkasında 28 yaşında Rusya kökenli bir Alman vatandaşının olduğu şüphesi ağır bastı. Savcılık ve diğer soruşturma ekiplerine göre Sergej W. Adlı bir kişi saldırıyı düzenlerken, esas hedefi ise BVB kulübünün borsada yaşayacağı düşüşle zengin olmaktı.

HİSSELER DÜŞECEK VE ZENGİN OLACAKTI İDDİASI

Yetkililer, bu kişinin saldırı öncesinde 40 bin euro kredi çekerek bir kısmını BVB hisselerine yatırdığını ve saldırı sonrasında hisselerin düşmesi sayesinde kar etmeyi amaçladığını savunuyor. Saldırı şüphelisinin ‘Put opsiyon’ olarak adlandırılan bir yöntem sayesinde kar etmek istediği ve esas hedefinin çok sayıda futbolcuyu öldürerek hisse senetlerinin düşmesini sağlamak olduğu iddia ediliyor.

Alman medyasında ‘ülkenin ticari suçlar tarihine girecek olay’ diye duyurulan BVB saldırısını düzenlediği savunulan kişinin başvurduğu ‘Put opsiyon’ yönteminde, bu opsiyonu alan biri kurların ileriki bir tarihte düşeceğini umuyor. Hisse senedi alıcısı, kurun düşmesi ihtimaline karşı kendisini sabit bir kurla garanti altına alıyor ve kurlar ileride düşerse ‘Put opsiyon’ denilen seçeneğini kullanıyor. Bu sayede hisse senetleri ne kadar çok düşerşe satın alan kişinin karı da artmış oluyor.

BVB saldırısına ilişkin gözaltına alınan Sergej W’nin ise henüz suçunu kabul etmediği bilgisi paylaşıldı.