Brezilya'dan destek: Cesur Kürt halkının yanındayız

Brezilya'daki siyasi parti PSOL, Efrîn'e işgalci saldırılara karşı Kürt halkıyla dayanışacağını açıklayarak, "Saldırılar DAİŞ'in işlediği suçlarla benzerlik göstermektedir" dedi.

Brezilya'daki Sosyalizm ve Özgürlük Partisi (PSOL), Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırılarına ilişkin bugün bir yazılı açıklama yayımladı.

'BİR NEFRET HAREKETİ VE SAVAŞ SUÇU!'

PSOL'un açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Türk hava kuvvetleri 20 ve 21 Ocak günleri arasında Suriye'nin kuzeyindeki Efrîn bölgesine karşı, Suriye Kürdistan'ındaki konumları ortadan kaldırmayı hedefleyerek ateş açtı. Vahşi ve korkak saldırılar sadece Kürt sivilleri değil, bölgedeki Hıristiyan, Arap ve diğer halklardan sivilleri de hedef aldı.

Bu saldırı bir nefret hareketi ve bir savaş suçudur. Ve bu saldırılar DAİŞ'in işlediği suçlarla benzerlik göstermektedir. Savaş halinde bir ülkeye karşı yapılan bu saldırılar ölçüsüzdür.

Despot Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türk hükûmeti kuşatmayı iki cephede sürdürmekte:

İçerideki cephede baskıcı bir iç rejim kurmak üzere muhaliflere baskı yaparak ve onları hapsederek ve kurumları kapatarak kuşatmayı sürdürmekte. Dış cephede ise El Kaide gibi sektörlerle iş birliği yaparak Kürtlerin özgür alanlarını boşaltma stratejisi izlemekte."

Açıklamanın devamında, "Bu saldırılardan sonra bombalamalara karşı uluslararası bir kampanya başlatıldı. Güçleri birleştirmek ve Kürt halkını dayanışma ile sarmak gerekiyor. Hatırlamak gerekir ki; cesur kadın savaşçıları ile Kobanê'den DAİŞ'i çıkaranlar Kürtlerdi" denilerek, şu mesajlar verildi:

'KAMPANYAYI GENİŞLETECEĞİZ'

"PSOL Kürt halkı ile dayanışmaya katılıyor ve Türk devleti ile diplomatik ilişkilerin acilen kesilmesini talep ediyor. Bu illegal operasyonun ihbar edildiği uluslararası kampanyanın genişletilmesi gerekmektedir.

Bizim pozisyonumuz mutlaktır ve 'Kürt Halkına Karşı Saldırıları Durdurun!' kampanyasını Brezilya'da ve tüm Amerika kıtasında milletvekilleri, ilerici ve demokrat partiler arasında genişleteceğiz."