Britanya’da pasaport servisi çalışanlarından altı haftalık grev

Britanya’da pasaport vermekle görevli servis çalışanları daha iyi ücret ve çalışma koşulları için altı hafta sürecek greve başladı.

PCS sendikasının binden fazla üyesi, hükümetin başta hemşireler ve öğretmenler olmak üzere diğer kamu görevlileriyle yaptığı gibi, kendileriyle de müzakereleri başlatmasını talep ediyor.

Beş hafta sürecek grev bugün başlarken, toplam 130 bini aşkın kamu görevlisini temsil eden PCS sendikası, 28 Nisan’da tüm yönetimde genel greve çağırdı.

PCS genel sekreteri Mark Serwotka yaptığı açıklamada, "Diğer kamu sektörü hizmetlerinde yapılanın aksine, son altı ayda iki büyük grev ve diğer hedefli eylemlere rağmen hükümet bizimle belirgin görüşmeler yapmadı" dedi.

Sendika aylardır yüzde 10’un üzerinde olan enflasyon dikkate alınarak özellikle zaten elde edilen yüzde 2’nin üzerinde ücret artışı talep ediyor.

On yıllardır benzeri görülmemiş bir yaşam maliyeti krizi yaşayan Birleşik Krallık, son aylarda çok sayıda toplumsal hareketle sarsıldı.

Haftalardır grevde olan hemşireler ve diğer sağlık çalışanları, öğretmenler ve demiryolu işçileri, hükümetten daha iyi ücret teklifleri aldıktan sonra eylemlerini askıya aldı.