Büyük Kanarya adasında orman yangını

İspanya’nın Kuzey Atlantik Denizi’ndeki Büyük Kanarya adasında çıkan yangın yayılarak sürüyor. 10 Ağustos’ta başlayan yangın şimdiye kadar bin hektarlık ormanlık alanı yok etti.

İspanya’nın Kanarya Adaları’nda silsilesinde Büyük Kanarya adasında 10 Ağustos’ta çıkan yangında yaklaşık bin hektarlık ormanlık alan yok oldu.

Yangın adanın iç kesimlerindeki Artenara komününde başladı.

Yangın cumartesi gecesi kontrol altına alınmış gibi görünüyordu. Ancak rüzgarın yön değiştirmesinden kaynaklı olarak yangın yine kontrol dışına çıktı.

Kanarya Adaları Başkanı Angel Victor yaptığı açıklamada, “Yangın kontrol altına alındığı ve stabilize olduğunu belirtemeyiz. Çünkü bölgede çok şiddetli bir rüzgar var” dedi.

Yetkililer şimdiye kadar bin kişinin tahliye edildiğini, yangının ilerleyişine göre de bu sayının artabileceğini de kaydetti.

Bu volkanik adanın iç kesimlerindeki dağlık bölge Temmuz ayında Unesco tarafından dünya kültür mirasları listesine eklenmişti. Bu durum da itfaiye başta olmak üzere yangını söndürmek için çalışan kesimlerin görevini daha da zorlaştırıyor.