Buteflika, 5’inci kez cumhurbaşkanı adayı olabilir

Cezayir’de Nisan ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı için, şimdiki Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın aday olduğu belirtiliyor.

81 yaşındaki Cezayir Devlet Başkanı Abdulaziz Buteflika’nın 5’inci kez cumhurbaşkanlığı görevini yapmak için aday olduğu belirtiliyor.

Ulusal Özgürlük Cephesi’nin (FLN) sözcüsü Cemal Ould Abbes devlet ajansı APS’ye yaptığı açıklamada, Buteflika’nın 5’inci kez cumhurbaşkanlığı görevi için aday olduğunu kaydetti.

2013 yılında geçirdiği beyin kanamasından dolayı kapasitesi çok kısıtlı olan Buteflika’nın adaylık önerisini kabul edip etmediği ise hala belli değil.

Ould Abbes, Buteflika’nın aynı zamanda FLN’nin başkanı olduğunu da hatırlattı.

AFP’ye konuşan Ould Abbes, FLN Merkez Komitesi’nin önümüzdeki günlerde toplanarak, Buteflika’nın adaylığını resmileştireceğini de belirtti.

1999’dan bu yana Cezayir’in devlet başkanı olan Buteflika beyin kanaması geçirdiğinden bu yana çok nadir bir şekilde halkın önüne çıkıyor. 2014 yılı Nisan ayında, 2013’te geçirdiği beyin kanamasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra yeniden devlet başkanı olarak seçilmişti.