Cambridge Analytica skandalı: Zuckerberg AP’de dinlenecek

On milyonlarca kullanıcısının bilgilerini bir şirkete veren Facebook’un yöneticisi Mark Zuckerberg, Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerince dinlenecek.

Mart ayında Facebook’un 87 milyon kullanıcısının Londra merkezli Cambridge Analytica adlı şirkete usulsüz bir biçimde verildiği ortaya çıkmıştı. Sirketin ABD Başkanı Donald Trump’ın 2016’daki başkanlık kampanyası için çalıştığının anlaşılması da dikkat çekmişti.

Skandalın ortaya çıkması ardından eleştirilerin hedefinde olan Facebook yönetimi, ABD’nin ardından şimdi de Avrupa’da parlamenterlerin karşısına çıkacak.

Facebook kurucusu ve üst yöneticisi Mark Zuckerberg, önümüzdeki haftadan itibaren AP’de dinlenecek. AP Başkanı Antonio Tajani, Zuckerberg’in kesin olarak hangi gün dinleneceğine ise açıklık getirmedi.

Zuckerberg’in 23 Mayıs’ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la görüşecek olması da dikkat çekiyor. Zira eleştirilerin hedefindeki Facebook yöneticisine birçok yüksek teknoloji uzmanının eşlik etmesi bekleniyor.

Facebook yöneticisini dinlemek isteyenler arasında Britanya Parlamentosu da bulunuyordu. Ancak bu talebe karşılık şirketin üst düzey yöneticilerinden Mike Schroepfer Londra’ya gönderilmişti.