Canard Enchaîné’den çarpıcı Erdoğan karikatürü!

Fransa’nın ayakta kalan en eski gazetelerinden haftalık mizah gazetesi Canard Enchaîné, Trump’ın kararına ilişkin çarpıcı bir Erdoğan karikatürü yayınladı.

Canard Enchaîné, 26 Aralık tarihli sayısında ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararına ilişkin bir Erdoğan karikatürüne yer verdi.

Gazetede, “Suriye, Trump İslam Devleti’ni yok etme işini Erdoğan’a bırakıyor” başlığı altında yer alan Erdoğan karikatüründe, Trump’ın Erdoğan’a Kürtleri yok etmek için serbest hareket alanı bıraktığına dikkat çekildi.

Karikatürde Erdoğan kafasından geçen fikir şu ifadelerle canlanıyor: “DAİŞ, Kürtler, ve eğer bulursak neden Ermeniler de olmasın!”

Canard Enchaîné, 10 Eylül 1915’te kuruldu. Halen ayakta olan en eski gazetelerden biri olarak önem kazanıyor. Gazete 1960’tan bu yana, çok sayıda skandal olayı ortaya çıkaran araştırma haberleri ile de dikkat çekiyor. Tarihçi Laurent Martin’a göre gazetecilerin haber kaynağına çok bağlı olan Canard Enchaîné, Fransa ve dünyada çok az benzeri olan alternatif basın biçimini oluşturuyor.