Cenevre'de üniversite öğrencilerinden 'Gazze' eylemi

Cenevre Üniversitesi öğrencileri, Filistin halkıyla dayanışma eyleminde bir araya geldi. Sergiledikleri bir oyunla İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına dikkat çeken öğrenciler, dayanışma mesajı verdi.

İsrail’in Filistin halkına dönük saldırıları sonucu yaşanan ölümler devam ederken, uluslararası alanda İsrail’e dönük tepkiler de büyüyor.

İsviçre’nin Cenevre üniversitesi öğrencileri de yaptıkları bir eylemle İsrail’in saldırılarını kanadı ve Filistin halkıyla dayanışma mesajı verdi.

İsrail’in saldırıları sonucu yaşamını yitiren Filistinlilere ve Filistin halkının tarihi direnişine dikkat çekmek amacıyla Üni-Mail kampüsünde bir gösteri düzenleyen bir grup öğrenciye, yüzlerce öğrenci de alkışlarla destek verdi.

Filistin bayrağı ve Filistin direniş marşları eşliğinde düzenlenen gösteri öğrencilerden büyük alkış aldı. Eylemde uçurulan maket uçaklarla İsrail’in hava saldırıları sonucu yaşanan yitiren, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu Filistinlilere dikkat çekilmesi duygulu anlar yaşattı.