Cibuti’de batan iki gemide en az 30 göçmen can verdi

Doğu Afrika ülkesi Cibuti’de Salı günü aşırı yüklü iki geminin batması sonucu hayatını kaybeden göçmenlerin sayısının 30’a çıktığı bildirildi. Onlarca kişi de kayıp.

Uluslararası Göç Örgütü (OIM), yaptığı yazılı açıklamada Salı akşamı bulunan beş cenazenin ardından, Çarşamba günü 25 cenazenin daha bulunduğunu bildirdi.

Toplam 16 kişinin sağ olarak kurtarıldığı bilgisini veren OIM, kaybolan göçmenleri bulmak için Cibuti makamlarına yardım etmeye devam ettiklerini belirtti.

Cibuti’nin kuzeydoğu kıyısındaki Godoria’dan harekete geçen aşırı yüklü iki gemi, yaklaşık 30 dakika sonra batmıştı. OIM’e göre gemiler, Yemen’e doğru yola çıkmışlardı.

Her iki gemide toplam kaç kişinin bulunduğu henüz netleştirilemedi. Hayatta kalanlardan biri, gemilerden birinde 130 kişinin olduğunu söylerken, ikinci gemide kaç kişi olduğuna dair net bir bilgi veremedi. OIM, bilançonun ağırlaşmasından endişe ediyor.

Uluslararası Göç Örgütü’ne göre Cibuti, 2009 yılından bu yana Etiyopyalı veya Somalili göçmenlerin önemli bir güzergahı veya geçiş noktası haline geldi.