DAİŞ çeteleri Daquq’ta saldırdı

DAİŞ çeteleri Kerkük’ün Daquq ilçesinde önce sivillere ardından Haşdi Şabi güçlerinin olduğu merkezlere saldırdı. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

DAİŞ çeteleri Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece Kerkük’ün Daquq ilçe merkezine yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. İlk saldırıda Kakai’lerin ağırlıkta yaşadığı Daquq ilçesinde siviller hedef alındı.

Daha sonra Haşdi Şabi karargahlarına füzelerle saldırı başlatıldı. Daquq polis yetkililerinin verdiği bilgilere göre DAİŞ çeteleri gece geç saatlerde futbol stadına yakın noktada olan bir grup sivile yönelik saldırı düzenlendi. Bu saldırıya ilişkin net bilanço alınamadı, ancak ölü ve yaralıların hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi.

Daquq hastane kaynaklarına göre 5 Haşdi Şabi mensubu öldü. Aralarında çocukların da olduğu bir çok kişinin yaralandığı belirtildi.

Güvenlik kaynakları, saldırının DAİŞ tarafından gerçekleştirildiğini ve bölgeye takviye güçlerin gönderildiğini belirtti. Alanda çatışma seslerinin geldiği bildirildi. Sabah saatlerine kadar silah seslerinin geldiği Daquq’ta, durumun sakinleştiği bildirildi.