DAİŞ’in eğittiği çocuklar Avrupa’da

İngiliz yayın kuruluşu BBC, DAİŞ tarafından eğitilen çocuk yaşta mültecilerin Avrupa ülkelerine giriş yaptığı ve yetkililerin bu çocukların geçmişinden haberdar olmadığını yazdı.

BBC, Yunanistan’da sahte bir İspanyol pasaportuyla yakalanan 16 yaşındaki Mutaassım adlı 16 yaşında bir çocukla yapılan röportajı yayınladı. Rakka’da DAİŞ’in propaganda birimlerinde ve hastanelerinde görev aldığı ifade edilen Mutaassım nasıl eğitildiğini anlattı.

Haberde en çok dikkat çeken şey ise Mutaassım’ın Almanya tarafından kabul edilmesi ve Alman yetkililerinin kendisinin geçmişinden haberdar olmaması.

Mutaassım, DAİŞ’in “şeriat” eğitimini görmüş, DAİŞ’in propaganda videolarını çekmiş ve askeri eğitim almış bir çocuk. Şimdi tüm inançlarını terk ettiğini söylüyor.

Mutaassım şu anda Almanya’da bir mülteci kampında yaşıyor.

Haberde ayrıca Mutaassım’la aynı durumda olan başka bir çocuğun da Belçika’ya ulaştığını ve aynı şekilde yetkililerin geçmişinden haberdar olmadığı ifade ediliyor.

DAİŞ, çocukları da saldırılarında ve propaganda videolarında kullanıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl DAİŞ, kafa kesen ve infazlar gerçekleştiren çocukların videolarını yayınlamıştı.