DAİŞ şefi Bağdadi Suriye’de öldürüldü iddiası-YENİLENDİ

Amerikalı bir çok medyada yer alan iddiaya göre DAİŞ şefi Ebubekir El Bagdadi Suriye’de düzenlenen bir operasyonun hedefi oldu ve öldü. Bu bölgenin Türkiye'nin güvencesi altındaki alan olması dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump 27 Ekim’de “çok önemli” bir yapacağını belirtirken, CNN ve ABC kanalları üst düzey yetkililere dayanarak El Bagdadi’nin Kuzey ve Doğu Suriye’de Amerikan ordusunun düzenlediği bir operasyonda ölü olarak bulunduğunu duyurdu.

CNN’e göre Bagdadi’nin ölümünün resmi olarak doğrulanması için testler yapılıyor. ABC’ye konuşan bir yetkili, Bağdadi’nin bomba yüklü yeleğini patlattığını belirtti.

AFP’ye açıklamada bulunan Pentagon, yorum yapmayarak Trump’ın ABD saatiyle 09.00’da “çok önemli bir açıklama yapacağını” ifade etti.

Bağdadi’nin ölümüne ilişkin iddialardan önce Trump Twitter üzerinde “Çok büyük bir şey yaşandı” dedi.

İranlı bir yetkili Reuters’a yaptığı açıklamada ülkesinin Bağdadi’nin ölümünden haberdar edildiğini belirtirken, başka detay vermedi.

Operasyonun İdlib bölgesinde Amerikan özel kuvvetleri tarafından düzenlendiği iddia ediliyor.

QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Amerika Birleşik Devletleri ile ortak bir istihbarat çalışmasının sonucu olan başarılı ve tarihi bir operasyondu" dedi.