Direniş mevzilerinden: Zafer bizim olacak

Serêkaniyê'de direniş mevzilerini ziyaret eden Cizîrê bölgesi halkı, "Zafer bizim olacak" mesajı verdi.

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarının yoğunlaştığı yerlerin başında gelen Serêkaniyê'de halk ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları omuz omuza direniyor.

Direnişe destek amacıyla Çilaxa ve Tirbêspîyê'den kente gelen yüzlerce kişi, Serêkaniyê halkı ve QSD savaşçılarını ziyaret etti. Kenti ve mevzilerdeki savaşçıları ziyaret eden yurttaşlar direniş mesajı verdi.

Ehmed Mihemed Mislim, Türk devletinin hedefinin işgal olduğunu ama asla topraklarını bırakmayacaklarını kaydederek, "Bu topraklar için şehit oluruz, ama bırakmayız" diyor.

Merwan Xelo, direnişe destek için Serêkaniye geldiklerini belirterek, "Erdoğan bir diktatör ve teröristtir. Bütün terörün babasıdır. Bizim topraklarımızı işgal edip bir çete devleti kurmak istiyor. Ama asla toprağımızı ona bırakmayacağız. İnşallah kazanacağız" diye kaydediyor.

Hemze Abid ise direnişe destek için kente geldiklerini kaydederek, "YPG ve YPJ'mize güveniyoruz. Zafer bizim olacak" diyor.

Diğer yandan kente yönelik uçak ve obüs saldırıları devam ediyor. QSD savaşçıları da saldırılara ağır silahlarla karşılık veriyor.