Dublin'de protesto yapan kamyonculara para cezası

Artan yakıt maliyetlerini protesto etmek için Dublin rıhtım bölgesindeki yolları kapatan çok sayıda nakliyeci ve kamyoncu trafiği engelledikleri gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

İrlanda'nın başkenti Dublin’de çok sayıda nakliyeci ve kamyoncu, Pazartesi sabahı erken saatlerde yükselen yakıt maliyetlerini protesto etmek için bazı yolları kapattı. Dublin Limanı çevresi ve şehrin doğusunda trafikte sınırlı aksamalar meydana geldi.

Yaklaşık 25 araç, eskiden East Link köprüsü olan Tom Clarke Köprüsü'nü ve Point Village'daki döner kavşağı engellemeye katıldı.

Protestocu grubun talepleri arasında benzin, dizel ve ev tipi ısıtma yakıtı fiyatlarının indirilmesi, karbon vergisinin kaldırılması ve Ulaştırma Bakanı Eamon Ryan'ın istifası yer alıyor.

Grubun istediği fiyat benzin için litre başına 1,10 €, dizel için litre başına 1,20 €, yeşil dizel için litre başına 0,65€ ve ev ısıtma yağı için litre başına 0,65€'dir.

İrlanda'nın en son akaryakıt ortalama fiyatları, dizel litre başına ortalama fiyatın 1,90 €, benzinin ise 1,82 € olduğu tespit edildi.

Ulaştırma Bakanlığı, protestolar hakkında yorum yapmayacağını belirtti, ancak bir açıklamada hükümetin geçtiğimiz günlerde her lisanslı ağır vasıta (HGV) için 18 milyon avroya mal olacak ve sekiz hafta boyunca sürecek olan haftalık 100 avroluk bir destek programı açtığına dikkat çekti.

Ayrıca, özel tüketim vergisini benzinin litresi başına yüzde 20, dizelin litresi başına yüzde 15 ve gaz yağından alınan özel tüketim vergisini 2 sent azalttı.