Endonezya’da felaket üstüne felaket

Endonezya’nın Silawesi adasında şiddetli deprem ve tsunamiden sonra bu kez Sumatra adasında sel felaketi ve toprak kaymaları yaşandı, en az 21 kişi hayatını kaybetti.

Sumatra adasının kuzey ve batısında meydana gelen sel felaketinde yetkililere göre 11’i çocuk olmak üzere 21 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi kayboldu. 500 dolayında ev zarar görürken, üç köprü yıkıldı. Bir kuran okulundaki 11 öğrencinin sınıf duvarını yıkan çamur altında kalarak can verdikleri belirtildi.

Felaket Yönetim Ajansı sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, “Tahliye, arama ve kurtarma operasyonları sürüyor ama etkilenen köyler dağlarda bulunuyor ve yolların bozulması nedeniyle bu köylere giriş zor” dedi.

28 Eylül’de de Silawesi adasındaki Palu kentini vuran 7.5 şiddetindeki deprem ve tsunamide ağır bir yıkım oluşmuştu. Arama çalışmalarına son verilen felakette, resmi bilançoya göre 2 bin 73 kişi hayatını kaybetti, 5 bin dolayında kişi de kayıp. Bu felaket nedeniyle 200 bin kişi acil yardıma ihtiyaç duyarken, 80 bin kişi yıkılan evlerinin yakınında kurdukları derme çatma barınaklarda yaşamak zorunda kalıyor.