Erdoğan ile Netanyahu arasında 'işgal' dalaşı!

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasında “işgal” kavgası yeniden başladı. Biri, Filistinlileri üzerinden, diğeri Kürtler üzerinden birbirini “işgalci” olmakla suçladı.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Aralık’ta TÜGVA 3. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yine Filistin hamiliğine soyundu. Kendisini “alicenap Müslüman” olarak sunan Erdoğan, Yahudiler için “Onlar yere devirdikleri bırak erkeği, kadını, çocuğu bile tekmelerler” suçlamasında bulundu.

Erdoğan, İsrail’indeki varlığını “yasadışı işgal” olarak tanımlarken, bu suçlamaya tepki gecikmedi. Netanhayu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Kuzey Kıbrıs’ın işgalcisi, ordusu Türkiye’nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail’e vaaz vermesin” dedi.

Bu sözler üzerine, Erdoğan bu kez sözcüsü İbrahim kalını devreye koydu. Kalın, “İsrail’in işgal ve zulüm politikalarını hiçbir şekilde örtbas edemez, Cumhurbaşkanımızı susturamazlar” derken, Türk devletinin işgalciliği, işlediği katliam ve soykırımlardan bahsetmedi.