Erdoğan’ın korumasından kadın protestocuya şiddet

Libya konferansı için önceki gün Berlin’e gelen Erdoğan’ın korumalarının sivil itaatsizlik eylemi yapan kadın bir aktiviste saldırdığı ortaya çıktı.

Önceki gün Almanya’nın başkenti Berlin uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapmıştı. Almanya’nın öncülüğünde Libya’daki iç çatışmalara son verilmesi amacıyla düzenlenen konferansa başta ABD, Rusya, Çin, Türkiye, İngiltere, Fransa ve Mısır’dan olmak üzere çok sayıda lider katılmıştı.

Başbakan Angela Merkel’in konferans için davet ettiği isimlerden birisi de Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Erdoğan’ın Berlin’e geldiği saatlerde kitlesel bir protesto gösteri düzenlenirken, kadın bir aktivistin Türk Cumhurbaşkanı’nın konvoyunun Başbakanlık binası yakınlarında geçtiği sırada sivil itaatsizlik eyleminde bulunduğu ortaya çıktı.

ZDF muhabiri Andreas Kynast’ın çektiği görüntülerde Erdoğan’ın konvoyundan inen bir Türk koruma yayaların arasına girerek kadın aktiviste saldırdığı görülüyor. Erdoğan’ın koruması tarafından tartaklanan ve ismi açıklanmayan kadının ise bir süre Alman polisi tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Alman güvenlik birimlerinin kadının Türk korumaları tarafından korumak için olay yerinden uzaklaştırdıkları ifade edildi. Erdoğan rejiminin Almanya’da yaşayan bazı yandaşları ise “Cumhurbaşkanımıza hakarette bulunduğu” diyerek dün kadın aktivist hakkında suç duyurusunda bulundular.