Erdoğan’ın Lamborghinili adayı

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Sigara içme, Porsche yerine Fiat'a bin" şeklindeki sözlerinin üzerinden çok geçmedi. AKP’nin milletvekili adayı Lamborghini marka lüks otomobil ile parti toplantısına gitti.

AKP’nin 24 Haziran adayları, iktidar partisinin bundan sonraki kriterlerine de ışık tutuyor. Cumhuriyet’in haberine göre Erdoğan’ın bizzat arayarak vekil adaylığını haber verdiği dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Adapazarı'ndaki parti toplantısına Lamborghini marka lüks spor otomobiliyle gitti.

AKP’nin Sakarya'dan aday gösterdiği Sofuoğlu, Erdoğan'ın kendisini Pazartesi günü arayıp aday olduğunu haber verdiğini söyledi.

Gazeteye göre beyaz renk Lamborghini Aventador S model aracı 2017 Kasım ayında satın alan Sofuoğlu, 4 milyon lira ödeme yapmıştı.

Erdoğan 2011 yılında AKP'nin 18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasında, ÖTV zamlarına ilişkin konuşurken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ayıptır ya ayıp. Milletin temsilcisini milleti ile nasıl ayırıyor. Bunun oyunlarını oynuyorlar. Sigarayı içmezsin olur biter. Alkolü biraz daha az tüketirsin olur biter. Kalkıp da Porsche kullanacağına gel Fiat kullan ne olacak Volkswagen kullan ne olacak. Ülkenin cari açık sorunu var. Rahmetli Özal’ın kemer sıkma dediği olay işi sıkı tutmazsak Yunanistan’ın durumuna mı düşelim. Biz eşeği sağlam kazığa bağlayalım."