Erdoğan’ın Osmanlı çetesi Almanya’da yasaklandı

Almanya İçişleri Bakanlığı, organize suçlarla gündeme gelen Türk hükümetine yakın Almanyalı Osmanlılar çetesini yasakladı. Çetenin bireyler ve kamu açısından “ağır tehdit” oluşturduğu belirtildi.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer,  dernek adı altında faaliyet yürüten Türk devleti bağlantılı çete yapılanması "Almanyalı Osmanlılar" (Osmanen Germania) ve bağlı tüm grupların “her türlü faaliyetlerini” yasakladıklarını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan İçişleri Bakanı, sözkonusu çetenin insanların canı, malı, özgürlüğü ile genel olarak kamu güvenliği için "ağır tehdit” oluşturduğunu kaydetti.

Karar, Almanya'daki dernekler yasasına dayandırıldı. Yasak kararında Almanyalı Osmanlılar’ın amacı ve faaliyetlerinin ceza yasalarını ihlal ettiği vurgulandı.

Bakanlığın açıklamasına göre çete üyelerine bu Salı günü Rheinland-Pfalz, Baden-Würrtemberg, Bavyera ve Hessen eyaletlerinde aramalar yapıldı. Bakanlık, çetenin Almanya'nın çeşitli bölgelerinde toplam 16 kentte örgütlendiği belirtildi.

Bakanlık, Mart ayında yürütülen soruşturma sonucunda çetenin yasaklandığını belirtirken, bu kararın Türkiye’de rejim değişikliği töreninden bir gün sonra açıklanması dikkat çekti.

Almanyalı Osmanlılar çetesinin "ağır suçlar işlediğini” ifade eden Bakan Seehofer, "Kim hukuk devletini reddederse, bizden hoşgörü bekleyemez” dedi.

Çete üyeleri, cinayete teşebbüs, şantaj, uyuşturucu ticareti yapmak, fuhuşa zorlamak ve özgürlüğü kısıtlamakla suçlanıyorlar. Bir süre önce Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanlığı, Almanyalı Osmanlıları AKP ve Erdoğan'a yakın çevrelerle bağlantısı olduğu açıklamıştı.