Erdoğan’ın YPG’de aradığı silahların kaynağı ortaya çıktı!

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Efrîn’deki ağır kayıplar ardından sık sık gündeme getirdiği silahların kaynağı ortaya çıktı.

Erdoğan rejimine yakın kaynaklar, Hamza Tugayı adı verilen çete yapılanmasının Efrîn’e yönelik füze saldırılarına ait görüntüleri paylaştı. Görüntülerde bu çetenin Efrîn’i “Grad” füzeleri ile bombaladığı görülüyor.

Görüntüler, “Hamza tugayı Afrin'de bulunan PKK hedeflerini grad füzeleri ile vuruyor” denilerek övünçle paylaşıldı. Bu bilgi önce “TSK’nin vurduğu” şeklinde paylaşıldı, ancak hedeftekilerin sivil olduğu anlaşılınca “Hamza Tugayı” diyerek değiştirildi. Her iki açıdan da silahların kaynağı Ankara’yı işaret ediyor.

Hamza Tugayı, Erdoğan’ın “Milli Ordusu” bünyesinde yer alıyor. Başında Seyf Ebu Bekir (Polat) var. Bu çete grubu Bab kentinde bağlı El Bizaxa ilçesinden yönetiliyor. Komuta merkezi ise Ankara.

KİLİS’E ATILAN FÜZELER

Resmi açıklamalara bakılırsa Kilis’e atılan füzeler de Grad füzeleriydi. Bu durum, Ankara’ya bağlı çetelerin elindeki füzelere işaret ediyor. YPG ve QSD güçleri, sınırdaki kentlere yönelik herhangi bir füze saldırılarında bulunmadıklarını açıklamıştı. Daha önce MİT müsteşarının internete düşen ses kayıtlarında, Rojava’da bir Türk işgaline gerekçe bulmak için sınırın öte tarafından füze atılarak provokasyon yapma niyeti açıkça ortaya konulmuştu. 20 Ocak’ta Efrin’e yönelik işgal girişimi ile birlikte sınır kentlerine füze düşmesi, MİT’in provokasyon ihtimalini güçlendirdi.

DAİŞ, El Nusra ve benzer ideolojilere sahip çetelerden devşirilen çeteler, Türkiye ve Katar tarafından finanse ediliyor. Ellerindeki Grad füzelerinin kaynağı da yine “yabancı” olarak ifade edilen ülkeler. Bu grupların doğrudan Ankara’dan yönetildiği açık bir şekilde ortadayken, füzelerin kaynağını da en iyi bilen ülkenin Türkiye olduğundan kuşku duyulmuyor.

Eylül 2016’da Reuters’ın yayınladığı bir haberde “Suriyeli muhalifler yeni tip Grad füzesi verildi” deniliyordu. “Muhalif” olarak öne sürülen grupların bir komutanı Faris Bayuş, yabancı ülkelerden “mükemmel miktarda” füze aldıklarını söylüyordu. Rusya menşeli karadan karaya olan bu füzeler 20 ila 40 kilometre menzile sahip. Faris Bayuş, Fursan El Hak çete yapılanmasının başında yer alıyor. Bu çete de Ankara ile bağlantılı.

İlgili haber: Erdoğan'ın 'Milli' ordusunun iç yüzü