FBI’dan Trump’ın Florida’daki villasına baskın

ABD eski başkanı Donald Trum’ın Florida’daki ünlü villasında federal polis FBI tarafından aramalar yapıldı.

Amerikan medyasına göre FBI baskını daha önce Mar-a-Lago villasına gönderilen gizli belgelerin yanlış yönetimine ilişkin bir soruşturma çerçevesinde gerçekleşti.

Donald Trump baskının nedenini açıklamazken, “siyasi baskıya” maruz kaldığını iddia etti.

Trump, “Ulusum karanlık günler yaşıyor. Benim güzel konutum Mar-a-Lago kuşatma altında ve çok sayıda FBI ajanı tarafından basıldı, işgal edildi” dedi.

ABD’nin 45’inci Başkanı Trump, “İlgili devlet kurumlarıyla çalıştıktan ve işbirliği yaptıktan sonra, evimin habersiz aranması ne gerekli ne de uygun” diye ekledi.

New York Times gazetesine göre baskın sırasında evde olmayan Trump, “Kasamı bile zorladılar” diye tepki gösterdi.

FBI henüz bir açıklamada bulunmadı. Şubat ayında Ulusal Arşivler tarafından yapılan açıklamada, Donald Trump'ın Ocak 2021'de Washington'dan ayrılırken yanında götürdüğü on beş kutu belgenin kurtarılması gerektiğini belirtmişti.

Bu kutularda Barack Obama ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un mektupları, Amerikan meteoroloji servisleri ile sert tartışmalara konu olan bir Amerikan haritası ve Washington Post gazetesine göre “devlet sırrı” ibareli birçok belge bulunuyor.

Ulusal Arşivler, cumhuriyetçi Trump’ın bu kutularla gitme hakkı olmadığını belirterek, bu olaylara ilişkin soruşturma açılmasını istemişti.