FHKC: Kudüs için savaş tüm Filistin için savaştır!

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararına ilişkin açıklama yayımladı.

FHKC sitesinde yayımlanan 'Kudüs'ün kaderini Trump değil, mücadelemiz belirler' başlıklı açıklamada, Trump'ın Filistin halkına ve haklarına karşı açık bir savaş ilan ettiği değerlendirilmesi yapıldı.

ABD'nin kararının halklara karşı düşmanlık ve siyonist devletle ortaklık olduğu belirtilen açıklamada, Filistin yönetimini müzakerelere ve ABD egemenliğine dayanan yıkıcı tecrübelerden ders almaya çağırdı. FHKC, Oslo sözleşmesinin derhal geri çekilmesini ve devam eden yükümlülüklerinin yerine getirilmemesini istedi.

Filistin halkını ve direniş örgütlerini mücadeleyi birleştirmeye ve büyütmeye çağıran FHKC, karara ortak direnişle karşılık vermeye davet etti. FHKC, "Kudüs için savaş, bütün Filistin için bir savaştır. Bizim için Kudüs, Hayfa, Safad, Yafa, Gazze, Ramallah ve Filistin'deki her köy ve şehirdir" dedi.

Filistinli ve Arap halklarının, ‘emperyalizmin, siyonizmin ve Arap gerici rejimlerinin’ işbirliğine karşı durması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Kudüs her zaman Filistin halkının ve Filistin Devletinin başkenti olmaya devam edecek ve emperyalist-Siyonist ittifak şehrin Arap kimliğini ve Arap ve İslam dünyasındaki statüsünü yok etme girişimlerinde başarılı olmayacaktır" denildi.