Florence fırtınası: 5 kişi yaşamını yitirdi

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde etkili olan Florence fırtınası, 5 kişinin ölümüne sebep olurken, bir milyon ev elektriksiz kaldı. Eyaletin içine doğru ilerleyen fırtına sonucunda nehirler taşarken, sel baskınları da yaşanıyor.

Florance tropik fırtınası ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde bugünden itibaren etkisi daha fazla görülür oldu. 5 kişi yaşamını yitirirken, bir milyondan fazla eve elektrik verilemiyor ve eyaletin içlerine doğru ilerleyen fırtına nehirlerin taşmasına, kentlerin sel baskınına maruz kalmasına sebep oluyor.

Fırtınanın etkisi azalırken, Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde önümüzdeki günlerde aşırı şiddetli yağmur bekleniyor.

Ulusal Su Hizmetleri, fırtınadan dolayı, 10 milyon kişinin etkileneceğini belirtirken, insan kaybı ise beklenenden daha az olduğu yorumları yapıyor.

Kuzey Carolina’da bir kadın ve bebeği, evlerinin üzerine ağacın düşmesi sonucunda yaşamının yitirdi. Baba ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Valilik yetkilileri, bir kadının geçirdiği kalp krizi sonucunda zamanında müdahale edilmemesinden dolayı, 78 yaşındaki bir kişinin de elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. Fırtınada yaşamını yitirenlerin sayısı 5 olarak açıklandı.

Eyalet valisi Roy Cooper, Ulusal Su Servisinin eyaletin tamamen su altında kalabileceği bilgisini de paylaştı.

Fırtına bugün Güney Carolina eyaletine doğru yoluna devam etti. Saatte 80 kilometre hızla esen rüzgarın akşam saatlerinde ise saatte 110 kilometre hıza ulaşması bekleniyor.