Florida’da öğretmenler sınıfta silah taşıyabilecek!

ABD’nin Florida eyaleti parlamentosu, öğretmenlerin sınıfta silah taşımasına izin veren tartışmalı bir yasayı onayladı

Florida Valisi Ron DeSantis’in de onaylaması beklenen yeni yasa ile eğitim ortamında yeni katliamların önlenmesinin amaçlandığı iddia ediliyor. Parkland lisesinde 14 Şubat 2018’de eski bir öğrenci 17 kişiyi öldürmüştü.

47’ye karşı 65 oyla parlamentonun kabul ettiği yasa tasarısı, geçen hafta yerel senatoda da çoğunluğu elde etmişti.

Yasa, öğretmenlerin gönüllülük çerçevesinde 144 saat silah eğitimi aldıktan sonra silah taşıyabilmesini öngörüyor.

Yasaya karşı çıkanlar, silahlı şiddete çözümün daha fazla ateşli silaha onay vermekten geçmediğini belirtiyor. Muhalifler, silahlandırılmış öğretmenlerin yanlışlıkla polisle de karşı karşıya gelerek kazaların artabileceği konusunda da uyarıyor.

Florida parlamentosunun demokrat temsilcisi ve aynı zamanda Orlando kentinin eski polis şefi olan Val Demings, “Öğretmenleri silahlandırmak, bir trajedinin tarifidir” dedi. Demings, “Gerçek çözüm silahların kötü niyetlilerden uzak tutmaktır” diye ekledi.

Parkland’daki katliamdan sonra ABD Başkanı Donald Trump, öğretmenlerin silahlandırılması önerisinde bulunmuş, katliam günü kullanılan öldürücü bir silah türü olan saldırı silahlarının yasaklanmasına karşı çıkmıştı.

ABD’de her yıl 30 bin dolayında kişi ateşli silahlardan dolayı ölüyor. Ateşli silaha erişimin kolay olduğu ABD’de bir inisiyatif tarafından yapılan araştırmaya göre, sadece 2018 yılında en az 234 kişi toplu katliamlar sonucu öldü.