France Bleu radyosu anarşist bir grup tarafından yakıldı

Fransa’da bir radyo binası Pazar gecesi ateşe verildi. Bu eylemi, anarşist-liberter bir grup üstlendi.

Grenoble kentinde Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece France Bleu Isère radyosunun lokalleri ateşe verildi. Saldırıda, radyo lokallerinde ağır hasar meydana geldi.

Fransız medyasına göre anarko-liberter bir site üzerinde yayınlanan açıklamada, radyoya yönelik saldırı üstlenildi. Medya, açıklamanın hangi site üzerinde yapıldığı ve hangi grup tarafından saldırının üstlenildiğine yer vermedi.

Ancak açıklamada, “Çok sayıda kişi medyayı eleştirmek için mürekkep döküyor, çok azı yakmak için onların lokallerinde benzin döküyor” denildi.

Adı belirtilmeyen sözkonusu grup, “kolektif hipnoz endüstrileri, mevcut topluma uygun sübjektiflik üreticilerine karşı” bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.

9 Ekim 2018’de de Grenoble yakınında Eiffage şirketine ait bir depo yine anarşist-liberter bir hareket tarafından yakılmıştı. Anti kapitalist hareket, “bu şirketin cezaevi koşullarındaki toplumda temel bir rol oynamasını” yakma eylemine gerekçe olarak göstermişti. Açıklamada, “Eiffage’in kin ve intikam eylemimizin konusu olması, her şeyden önce cezalandırma sanayiine gerekli materyal altyapıyı sağlamasındandır” denilmişti.