Fransa’da da köprü ve viyadüklerde tehlike alarmı

İtalya’da onlarca kişinin yaşamına mal olan köprü faciası ardından Fransa’da yapılan bir çalışmaya göre de, onlarca köprünün yanı sıra en az iki viyadüğün acilen onarılması gerekiyor.

Fransa Ulaşım Bakanlığı tarafından yapılan çalışmada, yüzeyi 7 bin metrekareyi aşan ülkedeki en büyük 164 köprü ve viyadüğün dayanıklılıkları ölçüldü.

Yapılan çalışma sonucunda 23 köprü ile 2 viyadüğün acilen onarımdan geçirilmeleri gerektiği sonucuna ulaşıldı. Köprülerin birçoğunda ‘küçük kusurlar’ olduğu belirtilen bakanlık çalışmasında, şimdilik söz konusu yapıların ‘taşıma kapasitesine’ zarar vermeyeceği savunuldu.

Fransa’da Temmuz ayında yayınlanan bir önceki raporda, ülke genelinde devlet tarafından bakımı yapılması gereken 200 bin kadar irili ufaklı köprüye dikkat çekilmişti. Raporda, ülkedeki köprülerin en az yüzde 30’unun acilen bakımdan geçirilmesi gerektiği vurgulanmıştı.

CNews’e konuşan Ulaştırma Bakanı Elisabeth Borne, ülkede ‘hiç de yeni olmayan’ çok sayıda köprü ve viyadük olduğuna dikkat çekti.

İtalya’nın Cenova şehrindeki Morandi köprüsünün 14 Ağustos’ta çökmesi sonucu 43 kişi hayatını kaybetmişti.