Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Fransa’da işsizlik oranı yine yükselişte

Uzun yıllardır işsizlik sorunuyla boğuşan Fransa’da yeni açıklanan rakamlar işsizliğin yeniden arttığını gösteriyor.

İş bulma kurumu Pôle-Emploi tarafından yayınlanan Temmuz ayı rakamlarına göre işsiz sayısı Haziran’daki düşüşten sonra yeniden yükselişe geçti. Kıta Fransa’sında işsizlik oranı yüzde 1 oranında, yani 35 bin kadar artış gösterdi.

Böylelikle işsiz sayısı 3 milyon 518 bine yükselirken, yarım gün veya üzeri çalışan işsizlerin sayısında da artış yaşandı. Aylık 78 saat ile üzeri ama 151 saatin altında çalışan bireylerin sayısı 42 bin artarak 2 milyon 103 bin oldu.

Deniz aşırı toprakların da katılmasıyla birlikte tümüyle işsiz olanların sayısı 3 milyon 775 bin, belirli sürelerde çalışan işsizlerin sayısı ise 2 milyon 151 bin olarak kaydedildi. İşsiz sayısı geçtiğimiz yıla oranla ise yüzde 3 civarında artış gösterdi.

Fransa’da 100 günlük görev süresini geride bırakan Emmanuel Macron’un önündeki en önemli sorun olarak işsizlik duruyor. 2022’ye kadar halen yüzde 10 olan işsizlik oranını yüzde 7’ye düşürmeyi hedefleyen Macron, önümüzdeki aydan itibaren Çalışma Yasası’nda işverenler lehine değişiklikleri kararnamelerle yapmaya başlayacak.