Fransa’da mezbaha vakaları artıyor

Almanya’dan sonra Fransa’daki bazı mezbahalarda görülen koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor.

Fransa’nın kuzeybatısındaki Bretagne bölgesinde Kermené adlı şirkete ait bir mezbahada geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yeni vakalar artıyor. Faaliyetlerinin durdurulması ardından şirketin çalışanların arasında yapılan testlerin son sonuçları dün Bölge Sağlık Ajansı (ARS) tarafından açıklandı.

Buna göre mezbaha ve diğer birimlerdeki toplam 808 çalışana yapılan testlerden 44’ü daha pozitif çıktı. Böylelikle toplam 109 vaka tespit edilmiş oldu. Geçtiğimiz Cuma günü ilk 209 çalışan arasında yapılan testlerden ise 65’i pozitif çıkmıştı.

Yetkililer, ortaya çıkan sonuçlar ışığında pozitif çıkan bireylerin iletişimde olduğu kişilerin tespit edilmesi çalışmalarının başladığını ve bu kişilerin tümünün en az 14 gün karantinaya alınacağını duyurdu.

Kermené adlı şirketin Fransa’nın önde gelen gıda mağazalarından E.Leclerc için et, şarküteri ve diğer hazır yemekleri ürettiği biliniyor.

Ancak ambalajların üstünde virüslerin birkaç güne kadar yaşama ihtimali dışında tüketilen etlerden dolayı Covid-19’a yakalanma riski bilimsel olarak kanıtlanmış değil.