Fransa’da saldırı hazırlığı iddiasıyla 4 tutuklama

Fransa’da güvenlik güçlerine yönelik saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alınan biri çocuk 4 kişinin tutuklandığı duyuruldu.

Geçtiğimiz Cuma günü gözaltına alınan ve biri 17 yaşında olan 4 kişinin Fransız güvenlik güçlerine yönelik ‘yakın zamanda’ saldırı düzenlemek istedikleri iddia edilmişti.

Paris Savcılığı’nca yapılan açıklamada, bu kişilerin ‘terör amacıyla kriminal suç örgütü oluşturmak’tan anti-terör hakimince tutuklanmasına karar verildiği bildirildi. 17 yaşındaki zanlının daha önce Suriye’ye gitmek isterken yakalandığı ve önemli bir kısmı denetimli serbestlikle ertelenme olmak üzere 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

Tutuklanan diğer 3 kişinin ise adli suçlardan kayıtlarının olduğu bilgisi verildi.

Konuya ilişkin daha önce İçişleri Bakanı Christophe Castaner tarafından yapılan açıklamada, radikal islamcı amaçlarla bir araya gelen 4 kişinin ‘oldukça şiddetli bir eylem’ hazırlığında olduklarını söylemişti. Castaner, yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda bu kişilerin ‘yakın zamanda’ planladıkları saldırıyı hayata geçirmeden gözaltına alındıklarını kaydetmişti.

Fransa’da 7 Ocak 2015’te Charlie Hebdo katliamıyla başlayan saldırılarda şimdiye kadar sadece DAİŞ çetelerince düzenlenen 12 ayrı toplu katliamda 250’inin üzerinde kişi yaşamını yitirdi.