Fransa’daki saldırıda gözaltılar artıyor

Fransa’nın başkenti Paris’te Cumartesi gerçekleşen ve bir kişinin hayatını kaybettiği saldırı ardından Strasbourg şehrinde saldırganla bağlantılı en az iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Cumartesi günü Paris’teki Quatre-Septembre metro istasyonunda bir kişi boğazından yaralayarak öldüren saldırgan, daha sonra çok sayıda kişiyi de bıçakla yaralamıştı. Saldırının ardından Paris Savcılığı soruşturmayı anti-terör birimine vermişti.

Polisin müdahalesi sonrasında takip edildikten sonra öldürülen saldırganın Çeçenistan doğumlu bir Fransız vatandaşı olduğu duyurulmuştu. Khamzat Azimov adlı saldırganın Fransa’ya ailesiyle iltica ettiği ve yaşadığı Strasbourg şehrinde 2010 yılında vatandaşlık hakkı aldığı öğrenildi.

Saldırganın DAİŞ çeteleriyle bağlantılı olduğu ve 2015 yılında çetelere eleman kazandırmak isteyen bir grupla ilişkili olabileceği belirtiliyor.

Saldırganın anne ve babasının gözaltına alınmasının ardından dün akşama doğru da Strasbourg’daki bazı arkadaşlarının gözaltına alındığı duyuruldu. Yüzü kapatılarak gözaltına alınan kişinin üzerinde ‘Grozny’ yazılı ve kalaşnikof resmedilmiş bir tişört olduğu belirtildi.

Fransa’da Kasım 2015’te 130 kişinin katledildiği DAİŞ saldırısı ardından çok sayıda benzer saldırı yaşanmıştı. Temmuz 2016’da Nice şehrinde kamyonla 14 Temmuz devrim kutlamalarını seyreden kitleye saldıran Tunus vatandaşı bir çete üyesi, 86 kişiyi katletmişti. Geçtiğimiz yıl da bıçakla rastgele yapılan benzeri saldırılarda 5 kişi hayatını kaybetmişti.