Fransa: Siyasal İslam Cumhuriyet için ölümcül bir düşman

Fransa’nın yeni İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, siyasal İslam’ın Cumhuriyet için ölümcül bir düşman olduğunu avundu.

Senato’da konuşan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “siyasal İslam’ın Cumhuriyet için ölümcül bir düşman” olduğunu belirterek, karikatüral bir yaklaşıma düşmeden “tüm komüniteryenizm biçimlerine karşı” mücadeleye çağırdı.

Kendi kişisel yolculuğu ve aile mirasını öne çıkararak “Fransız asimilasyonundan çok gurur duyduğunu” ifade eden Darmanin, “Benim dedem Allah’a ibadet ediyordu ve Cumhuriyet üniforması taşıyordu” dedi ve ikinci adının Musa olduğunu ifade etti.

SENATO RAPORU: RADİKAL İSLAM TÜM FRANSA’YI ETKİLEDİ

İçişleri Bakanı’nın bu ifadeleri radikal İslam’a ilişkin Senato soruşturma komisyonunun Fransa’da siyasal İslam’ın yayıldığı yönündeki uyarısından sonra geldi.

Le Figaro’ya göre Senato raporunda “Radikal İslam çok kılıklı, yaşamın tüm yönlerine sirayet ediyor ve bireysel özgürlükten yararlanarak yeni bir toplumsal norm dayatmaya çalışıyor” tespiti yapılıyor.

Raporda ayrıca “Radikal İslam batı hariç tüm Fransa’yı etkiledi. Bugün, insanlar dini bir norm adına evlere kapatılıyor. Bu kabul edilemez. Hemen şimdi harekete geçilmeli” denildi.

Soruşturma komisyonu ortak yaşamı zan altına alan, vicdan özgürlüğü, kadın erkek eşitliği ve eşcinsel bireylerin haklarına doğrudan zarar veren davranışların yayıldığı konusunda da endişelerini dile getirdi.