Fransa: Türk devletinin saldırıları DAİŞ’lilerin kaçmasını destekliyor

Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının DAİŞ’e karşı kazanımları tehdit ettiğini ve DAİŞ’lilerin kaçmasını desteklediğini belirtti.

Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu, Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile yaptığı görüşmeden sonra bir açıklamada bulundu.

Türk devletinin 19 Kasım gecesi başlattığı son işgal saldırılarından 10 gün sonra yapılan görüşmede Fransız Savunma Bakanı “derin endişesini” dile getirdi.

Licornu, hava saldırılarının “gerilimleri tırmandırma” riski taşıdığını ve “bölgenin istikrarını” tehdit ettiğini belirtti.

Fransız Savunma Bakanı saldırıların “Uluslararası Koalisyonun DAİŞ’e karşı mücadele çerçevesinde birkaç yıldır gerçekleştirdiği ilerlemelere” üzerinde oluşturduğu tehditlere ilişkin endişesini de dile getirirken, bir “Türk müdahalesinin Kuzey ve Doğu Suriye’de faaliyet yürüten Koalisyon personellerinin güvenliğini de tehlikeye atma” riski taşıdığını kaydetti.

Bakan, saldırıların ayrıca “İslam Devleti savaşçılarının kaçmasını destekleyerek, Fransa’daki vatandaşların güvenliğini zan altına alma” riski taşıdığını vurguladı.

Çarşamba günü ABD Savunma Bakanı Llyod Austin da “derin endişesini” dile getirmişti.