Fransız polisler kötü çalışma şartlarını protesto ediyor

Fransa’da polisler, kötü çalışma şartlarını daha görünür kılmak amacıyla bir fotoğraf yarışması düzenlediklerini duyurdular.

Ulusal ve Bağımsız Polisler Birliği (UPNI) adlı kollektif adı altında bir araya gelen polisler, çalışma şartlarının zorluğunu protesto etmek amacıyla bir fotoğraf paylaşım kampanyası başlattı.

Polislerin kötü yaşam şartlarına sahip olduğu ve birçok olayda ‘güvenliklerinin olmadığını’ savunan kollektif üyeleri, görev yerleri veya araçlarında çekilmiş fotoğraflarla kampanyaya katılıyorlar.

Kimi polisler devriye araçlarındaki fotoğraflarla katılım gösterirken, kimilerinin ise görev yerlerinden fotoları paylaştığı görülüyor.

Fransa’da özellikle geçtiğimiz yıl yapılan Çalışma Yasası karşıtı gösterilerde polisin sert müdahalesi nedeniyle eleştiriler yoğunlaşmıştı. Polis sendikaları ise, birçok yerde göstericilerin şiddetine maruz kaldıklarını savunmuştu.

Polis sendikaları, olağanüstü hal uygulaması nedeniyle çalışma şartlarının ağırlaştığı ve bunun da polislerin görevlerine ve özel yaşamlarına olumsuz yansıdığı gerekçesiyle eylemler düzenlemişti.