Fransız Sol Parti’den gözaltılara tepki: Diktatör Erdoğan korkuyor!

Fransız Sol Parti, 25 Nisan’da Amed merkezli olarak onlarca ülkede düzenlenen eş zamanlı operasyonlara tepki göstererek “Diktatör Erdoğan korkuyor” dedi.

Eko-sosyalist bir cumhuriyeti savunan Sol Parti, Amed merkezli olmak üzere 21 ilde gerçekleşen gözaltılara ilişkin yaptığı açıklamada “Türkiye'de cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine iki hafta kala, mevcut cumhurbaşkanı-diktatör Erdoğan korkuyor” dedi.

Erdoğan rejiminin “her türlü tasfiye ile toplumun kanını akıttığını” belirten Sol Parti, “Ekonomi politikası felaket ve Türkiye'nin dörtte birini yerle bir eden korkunç depremin yönetimi, İslamcı ve faşist iktidarın yolsuzlukları ile halkın genel çıkarlarını gözetme konusundaki ihmalini daha açık bir şekilde ortaya koydu” dedi.

Onlarca sanatçı, sendikacı, akademisyen, gazeteci ve siyasetçinin gözaltına alındığını belirten Sol Parti, “Bu, Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) seçimlerin barışçıl bir ortamda gerçekleşmesi için ateşkes ilan etmesinden birkaç hafta sonra yaşandı” diye ekledi.  

Sol Parti, 14 Mayıs’taki seçimlerin düzgün bir şekilde yürütülmesi için tüm güvencelerin oluşturulması amacıyla Fransız hükümetini hem doğrudan Erdoğan’a karşı, hem de Türkiye’nin üyesi olduğu Avrupa Konseyi bünyesinde harekete geçmeye çağırdı.

NESS: ERDOĞAN REJİMİNE KARŞI ÇIKANLARLA GÜÇLÜ DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Avustralya’da faaliyet yürüten Kuzey ve Doğu Suriye Dayanışma Grubu (NESS) da Erdoğan rejimine karşı güçlü dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

NESS Eşbaşkanı Fionn Skiotis yaptığı yazılı açıklamada “Kobanê davasının sanıklarıyla ve baskıcı ve anti-demokratik Erdoğan rejimine karşı çıkan herkesle güçlü bir dayanışma içindeyiz” dedi.