G20 karşıtları uyardı: Park ve meydanları işgal ederiz!

Hamburg'da G20 zirvesi öncesi gerilim tırmanıyor. Zirve karşıtı gösterilerde çatışmalar yaşanırken, eylemcilerin temel kamp alanına ilişkin kriz de henüz çözülmedi.

Radikal solun internet platformu Indymedia'da anonim bir grup tarafından "Hamburg'a Hoş geldiniz" başlıklı bir bildiride uyarılar yer aldı. Grup, Alman yetkili makamlarına Salı gününe kadar zaman tanıdı.

Açıklamada eğer yatma olanağı içeren bir kamp kurulması mümkün olmazsa, parklar, meydanlar ve kavşakların işgal edileceği belirtildi.

Pazar günü, Elbe nehri kıyısında, temel park alanı olarak kullanılmak istenen yerde polisin saldırısı sonucu çatışmalar yaşandı.

Gaz bombalarıyla müdahalede bulunan polis bir kişiyi gözaltına aldı.  Yüzlerce kişi çadır kurmak isterken polis saldırısına uğradı.  

Protestocular kamp kurmak için haftalardır hukuki mücadele veriyor.  Eylemcilerin kamp kurmasına izin verilse de, geceyi geçirmek, seyyar banyo veya mutfak kurulmasına izin verilmedi.

Dünyanın en zengin ve güçlü ülkelerinin yöneticilerinden oluşan G20 zirvesi, 7-8 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

G20 zirvesini korumak için 20 bin dolayında polis görevlendirildi.  G20 karşıtları seslerini duyurmak için özellikle Perşembe ve Cumartesi günü Hamburg'da çok sayıda eylem düzenlemeyi planlıyor.

Yüzbinlerce kişinin G20 karşıtı etkinliklere katılması bekleniyor. Pazar günü 18 bin kişi düzenlenen bir yürüyüşe katıldı.