Gana’daki kaza kasabayı yerle bir etti

Gana'da patlayıcı teslimat kamyonu kazasının ardından neredeyse tüm kasaba yerle bir oldu. 17 kişinin yaşamını yitirdiği kazada 59 kişi de yaralandı.

Perşembe günü batı Gana'da bir motosikletin patlayıcı taşıyan bir araçla çarpışması sonucu meydana gelen patlamada en az 17 kişi öldü, 59 kişi de yaralandı.

Patlama nedeniyle Gana'nın batısındaki küçük bir kasaba olan 10 bin nüfuslu Apiate'i tamamen yerle bir etti. Hemen hemen her binanın çöktüğü, insanlar ve hayvanlar enkaz altında kaldı.

Polis ve diğer acil servis sağlayıcılar, tam bir acil durum kurtarma tatbikatı başlattı. Polis, kazazedelerin çoğu kurtarıldığını ve çeşitli hastane ve kliniklere kaldırıldığını söyledi. 

Halk, kurtarma çalışmaları devam ederken güvenlikleri için bölgeden yakındaki kasabalara taşınmaları tavsiye edildi ve yakındaki kasabalara, hayatta kalan mağdurları barındırabilmek için derslikler, kiliseler ve diğer binaların açılması çağrııs yapıldı.

Kwabena Owusu-Amprawum adlı şirketten bir basın yetkilisine göre, patlayıcılar Chirano Gold Mines tarafından işletilen yakındaki bir madene teslim ediliyordu.

Yetkililer, doğru nakliye prosedürlerinin takip edildiğini söylese de, patlamanın koşullarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gana, son yıllarda bir dizi gaz patlamasına tanık oldu ve en kötü patlamalardan biri 2015 yılında başkent Accra'da 150’den fazla kişinin ölümüne yol açtı. Patlama, yüzlerce sakinin şiddetli yağmurlardan bir benzin istasyonuna sığınmasıyla meydana geldi.

Geçen Ekim ayında Akra'da gazla ilgili bir patlamada en az bir kişi öldü ve bir kişi de yaralandı .

Aynı ay, ülkenin Ashanti bölgesinde çıkan başka bir yangında üç kişi öldü.

Trajedi, Gana'nın işlek yollarında patlayıcılar taşınırken alınan güvenlik önlemleri hakkında soruları gündeme getirdi.

Altın, Gana'nın ana ihracat ürünlerinden biridir.